Арсенал успя да надвие състава на Цюрих с 2:1 в първи

...
Арсенал успя да надвие състава на Цюрих с 2:1 в първи
Коментари Харесай

Резервите на Арсенал се справиха с набезите на Цюрих

Арсенал съумя да надвие състава на Цюрих с 2:1 в първи дуел за двата отбора от груповата фаза на Лига Европа. Бразилският дебютант Маркиньос откри резултата в 16-а минута за " топчиите ". Криезиу изравни в 41-а минута за швейцарците. Еди Нкетия възвърне задатъка на своя отбор в 62- аминута, което се оказа и задоволително за успеха. 

Домакините стартираха добре, а неточност на противника можеше да им разреши да открият резултата. Неразбирателство между Габриел и вратаря Мат Търнър позволи на Айегун да стреля, само че от дребен ъгъл той прати топката около вратата.

След десетата минута Арсенал започна да се усеща по-комфортно и да основава положения, а Мартинели пропусна първата добра опция. 

Лондончани поведоха в 16-ата минута след отлична бърза офанзива. Виейра изведе Нкетия по лявото крило, а той насочи прелестно подаване към Маркиньос, който засече топката към мрежата. " Артилеристите " можеха да удвоят задатъка си малко по-късно, когато Локонга изведе Виейра зад отбраната. Португалецът опита да трансферира вратаря, само че прати топката над вратата. 

Вратарят на домакините трябваше да се оправя и с удар на Джака. Към края на полувремето Цюрих поизравни играта и контраофанзива в 35-ата минута можеше да докара до равнене. Кийрън Тиърни съумя да блокира Оле Селнаес и да му попречи да стреля. Малко преди почивката Нкетия събори Алити в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, а Криезиу се разписа от бялата точка за 1:1.

В 62-а минута гостите, въпреки всичко, възвърнаха своя задатък, като създател на попадението беше Еди Нкетия, който се възползва от чудесно центриране на Маркиньос. 

Тимът на Артета имаше сериозен надзор върху протичащото се на терена и не позволяваше на противника да си намерения да поглежда към вратата му. Така успеха беше официализирана, без да паднат нови голове. 

Цюрих - Арсенал 1:2

0:1 - Маркиньос (16)

1:1- Мирланд Криезиу (41)

1:2 - Еди Нкетия (62)

Ето съставите на двата отбора:

Цюрих : Брешер, Камбери, Криезиу, Алити, Борнаняшевич, Джемаили, Селнес, Гереро, Красничи, Окита, Айегин;

Арсенал : Търнър, Габриел, Холдинг, Томиясу, Тийрни, Джака, Локонга, Маркиньос, Мартинели, Виейра, Нкетиа;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР